Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010

Άρθρο της προέδρου του δημοτικού κυνοκομείου Ρόδου

     Αγαπητοί μας αναγνώστες, με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στο ιστολόγιό μας το άρθρο της κα Πίτσας Χατζή, προέδρου του δημοτικού κυνοκομείου. Αποφασίσαμε να αναρτούμε κάθε βδομάδα το άρθρο της από την εφημερίδα Ροδιακή και να σας ενημερώνουμε για τα νέα, τα προβλήματα και τις δράσεις του κυνοκομείου. Ίσως έτσι μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε στο σημαντικό έργο του κυνοκομείου.
  

Στη σημερινή μας παρουσίαση οπως βλέπετε φίλοι αναγνώστες φιλοξενούμε 4 αγοράκια. Τα αρσενικά  ζωάκια συμβαίνει μερικές φορές να συμπεριφέρονται όπως και τα αρσενικά παιδάκια.Δηλαδή για να γίνω πιο σαφής, όταν είναι σε μικρή ηλικία θέλουν περισσότερη προσοχή, είναι περισσότερο ευαίσθητα, νοιώθουν πιο ευάλωτα και γενικά χρειάζονται παραπάνω φροντίδα και προσοχή. Τα δικά μας τα αγοράκια σήμερα, όπως βλέπετε είναι και όμορφα και ζωηρά. Έχουν όμως έντονη την επιθυμία να βρουν μια δική τους οικογένεια. Θέλουν οπωσδήποτε να υιοθετηθούν απο φιλόζωες οικογένειες και αυτή την επιθυμία τους δεν χάνουν την ευκαιρία να τη δείχνουν σε κάθε επισκέπτη του Κυνοκομείου. Ιδιαίτερα ο Ρούλης σκαρφίζεται οτιδήποτε μπορεί να τραβήξει την προσοχή τους... Είναι αξιαγάπητος ,σκανδαλιάρης και φιλικός,  όπως άλλωστε και οι φίλοι του, αλλά είναι και λίγο ...παραπονιάρης. Το ίδιο συμβαίνει και με τον μικρό   Γουϊλι    ο οποίος λόγω του προβλήματος που έχει με το ματάκι του έχει μεγαλύτερη ανάγκη να υιοθετηθεί σε μια οικογένεια που να τον φροντίζει και να του παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας και της καθημερινής στοργής που έχει ανάγκη. Οι συνθήκες σε ένα Κυνοκομείο, όσο καλές και αν είναι, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλονται από τους υπεύθυνους και το προσωπικό, σίγουρα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μοναδικότητα και την αφοσίωση μιας οικογένειας. Αυτό οφείλουμε να το αντιληφθούμε και να προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες υπεύθυνες υιοθεσίες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα αδέσποτα ζώα να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες , γιατί το έχουν αυτό το δικαίωμα.!
Μια ευχάριστη είδηση γι' αυτή την εδβομάδα είναι η υιοθεσία της Αλίκης. Όλοι θυμάστε την περιπέτεια αυτής της μικρής σκυλίτσας απο τη Σύμη. Ε, λοιπόν η Αλίκη εδώ και 3 ημέρες έχει δικό της σπίτι και δική της οικογένεια. Πιστεύουμε ότι τώρα πια τελείωσαν οι άσχημες μέρες που είχε περάσει στο παρελθόν και  στο εξής θα είναι ασφαλής και φροντισμένη .
Οτιδήποτε έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζώα,  όπως π.χ. με τις ανάγκες τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στους δρόμους , αλλά κυρίως τις συμπεριφορές των ανθρώπων, δεν γίνεται να εξαντληθούν μέσα απο τη σελίδα μας. Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων ιστοριών και νοοτροπιών που ειλικρινά μας δημιουργούν θλίψη και αγανάκτηση. Μοναδικό μας  όπλο είναι η επικοινωνία μαζί σας και η ελπίδα ότι μέσα απο τη σελίδα αυτή θα συμβάλουμε στο να αναθεωρήσουν κάποιοι τις αντιλήψεις τους και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε τα νέα παιδιά σε σχέση με την ευπαθή αυτή ομάδα των αδέσποτων ζώων.
Στα πλαίσια λοιπόν της ευαισθητοποίησης αυτής ,η οποία εχει ξεκινήσει εδω και αρκετούς μήνες, σαν Δημοτικό Κυνοκομείο είχαμε δυο σημαντικές δράσεις. Πιστεύω οτι αρκετοί απο εσάς θα είδατε στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια το τελευταίο διάστημα, να παίζονται δυο Spot τηλεοπτικά, με μηνύματα που αναφέρονται, το ένα στην εγκληματική πράξη της εγκατάλειψης ενός κατοικίδιου και το άλλο στην υποχρέωση της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του κατοικιδίου μας(microchip). H άλλη δράση που ολοκληρώθηκε πριν 3 ημέρες είναι η παρουσίαση διαφημιστικών μηνυμάτων με 6 διαφορετικές θεματικές ενότητες, στα λεωφορεία του ΡΟΔΑ. Μηνύματα που αναφέρονται στη στείρωση, την εγκατάλειψη, τις δηλητηριάσεις των ζώων, το Microchip, την καθημερινή βόλτα των δεσποζόμενων κατοικιδίων και βέβαια στην πράξη υιοθεσίας. Τα μηνύματα αυτά είναι τυπωμένα σε ειδικό μουσαμά, ώστε να μην καταστρέφονται και έχουν αναρτηθεί στα πίσω μπαρμπρίζ  20 λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια σε όλες τις γραμμές του νησιού. Είναι δε γραμμένα σε δυο γλώσσες., Ελληνικά και Αγγλικά για να ενημερώνουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Σαν Κυνοκομείο του Δήμου Ροδίων, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τις δράσεις αυτές και πρέπει να αναφέρουμε  ότι το καλό αυτό αποτέλεσμα ήταν προϊόν συλλογικής και υπεύθυνης δουλειάς. Είναι αρκετά ικανοποιητικό για ολους μας, να βλέπουμε στούς δρόμους της πόλης και του νησιού να κυκλοφορούν τα λεωφορεία  με μηνύματα που προάγουν την αγάπη προς τα ζώα και  δίνουν ελπίδα για μια πιο σωστή και πολιτισμένη αντιμετώπιση στο κομμάτι που λέγεται  αδέσποτο ζώο. Με ειλικρινείς και συντονισμένες κινήσεις , με πρόγραμμα, μέθοδο, γνώση και ευαισθησία μπορούμε να αντιστρέψουμε όλες τις άσχημες εικόνες που μας περιτριγυρίζουν, μας πληγώνουν και μας υποβαθμίζουν  σαν πολίτες  και σαν έθνος. Μεγάλη δύναμη και ελπίδα αντλούμε απο τα νέα παιδιά και την εκπαιδευτική τους κοινότητα. Σε αυτούς είναι στραμμένα τα  βλέμματα και από αυτούς περιμένουμε τις ριζικές αλλαγές. Γνωρίζουμε εκπαιδευτικούς, άξιους, ευαίσθητους σε θέματα περιβάλλοντος με οικολογική γνώση και συνείδηση. Καθηγητές και δασκάλους με άρτια εκπαίδευση που αγωνιούν για το αύριο του πλανήτη και του ανθρώπου. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι οτι το χωράφι θα είναι γόνιμο και η σοδειά πλούσια!  Γι' αυτό λοιπόν, εμείς πιστεύουμε, ότι αυτό θα συμβεί με τη συμβολή, τη συνεργασία και την επιμονή όλων μας και έτσι το αντιμετωπίζουμε! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!  Πίτσα Χατζή

Πίτσα Χατζή
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου