Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Φεστιβάλ μουσικής

Γεια σας είμαι η Αντωνία Ψυλλάκη,θα σας πω για μία εκδήλωση που οργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.Θα γίνει την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010.Θα σας γράψω ένα κείμενο για το τι θα περιέχει η εκδήλωση.
Ο Αναπτυξιακός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Γεωργίου, κάνει γνωστή ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ,τη λειτουργία του κοινωνικού, μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος με τίτλο: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ.
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του τόπου.
…Γιατί η μουσική είναι δικαίωμα και ανθρώπινη ανάγκη. Γιατί όταν περνά μέσα από τις ομαδικές διαδικασίες έχει τη δύναμη να φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Γιατί μπορεί να ενώνει τα επιμέρους «ΕΓΩ», σε ένα δημιουργικό και συνεργατικό «ΕΜΕΙΣ». Γιατί οι ομαδικές καλλιτεχνικές δράσεις φαίνεται πως είναι μια από τις λίγες διεξόδους από την κοινωνική , την πολιτιστική , την κρίση αξιών του καιρού μας. Μορφές κρίσεις που συχνά «συνυπάρχουν» με την οικονομική κρίση μέσα σε μια κοινωνία όπως η Ελληνική.
Στα πλαίσια του προγράμματος Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ, λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα .

1. Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
Με βασικό όργανο το ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ. Μουσικό όργανο με πολλές δυνατότητες, που δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά στις καντάδες όπως μερικοί νομίζουν, και που πολύ εύκολα μπορεί κάποιος (μικρός ή μεγάλος) να μάθει να παίζει .
Ποσό συνδρομής, 15 € το μήνα.

2. Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
Με ξεχωριστά τμήματα Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας και Χορωδίας Ενηλίκων
Ποσό συνδρομής, 5 € το μήνα.
Τόσο στην ορχήστρα όσο και στη χορωδία ,γίνονται δεκτοί κάτοικοι του νησιού της Ρόδου, από 7 χρονών έως οποιαδήποτε ηλικία. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Με την φιλοσοφία δε σε σχέση με τη χορωδία μας ότι κανείς δεν είναι «φάλτσος» , όλοι μπορούν να χαρούν και να απολαύσουν την μουσική μέσα από το ομαδικό τραγούδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου