Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Sydney opera house
 Η όπερα του Σύδνεϋ είναι ένα σύγχρονο εξπρεσιονιστικό σχέδιο, με μια σειρά μεγάλων "προκατασκευασμένωνκοχύλια»,καθένα αποτελείται από τμήματα της σφαίρας του 75,2 μέτρων (246 πόδια 8 ½ in) ακτίνας, διαμορφώνει τις στέγες της δομής, σε έναν μνημειώδη εξέδρα. Το κτήριο καλύπτει 1.8 εκτάρια (4.5 στρέμματα) εδάφους και είναι 183 μέτρα (605 πόδια) μήκος και 120 μέτρα (388 πόδια) πλάτος στο σημείο της ευρύτερης. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται σε 588 συγκεκριμένες αποβάθρες που βυθίζονται μέχρι και 25 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Αν οροφή των δομών του Όπερα του Σίδνεϊ είναι οι συνήθως αναφέρονται ως "κελύφη" (όπως είναι σε αυτό το άρθρο), είναι στην πραγματικότητα δεν κοχύλια σε ένα αυστηρά διαρθρωτική άποψη, αλλά αντίθετα προκατασκευασμένα από σκυρόδεμα ομάδες που υποστηρίζονται από προκατασκευασμένα στοιχεία σκυροδέματος πλευρών κοχύλια Οι οποίες καλύπτονται σε μια λεπτή μοτίβο σιρίτι με 1.056.006 γυαλιστερό λευκό και ματ-κρεμ Σουηδικής κατασκευής πλακιδίων από Höganäs AB, αν και, από απόσταση, τα όστρακα φαίνεται ένα ομοιόμορφο λευκό.
Εκτός από την παράθεση των περιβλημάτων και των προσόψεων από γυαλί των χώρων φουαγιέ, κτιρίου το εξωτερικό του είναι σε μεγάλο βαθμό επιστρωμένα με συνολικό πάνελ που αποτελείται από ροζ γρανίτη εξορύσσεται στην Tarana. Σημαντικές εσωτερικό επιφανειακές επεξεργασίες περιλαμβάνουν επίσης off-μορφή σκυροδέματος, Αυστραλός λευκό σημύδας κόντρα πλακέ παρέχεται από Wauchope στη βόρεια Νέα Νότια Ουαλία, και βούρτσα κουτί σύνθετη ξυλεία.[8]
Από τους δύο μεγαλύτερους χώρους, το Μέγαρο Μουσικής βρίσκεται εντός της δυτικής ομάδας των κελυφών, και η όπερα στην ανατολική ομάδα. Η κλίμακα των περιβλημάτων επελέγη ώστε να αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές απαιτήσεις ύψους, με χαμηλό χώρους εισόδου, αυξάνεται πάνω από το καθιστικό και μέχρι την υψηλή πύργους στάδιο. Τα μικρότερα χώρους (η Δράμα Θέατρο, το θέατρο, και το στούντιο) που βρίσκεται εντός της βάθρο, κάτω από το Μέγαρο Μουσικής. Μία μικρότερη ομάδα κοχύλια που στην δυτική πλευρά της Monumental Βήματα στεγάζει το Bennelong εστιατόριο. Το βάθρο είναι περιτριγυρισμένο από σημαντικές ανοικτών δημόσιων χώρων, των οποίων η μεγάλη πλακόστρωτη περιοχή προαύλιο χώρο με το παρακείμενο μνημειακή βήματα είναι επίσης τακτικά χρησιμοποιείται ως χώρος παραστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου