Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη στο δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου


Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, επισκεφθήκαμε το δημοτικό κυνοκομείο. Η επίσκεψη αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας και συγκεκριμένα στην ενότητα "οι φίλοι μας τα ζώα". 
Η πόλη μας εδώ και δεκαετίες μαστίζεται από το πρόβλημα της εγκατάλειψης ζώων. Πολλά άρθρα στον τοπικό τύπο και τα υπόλοιπα ΜΜΕ αλλά και έρευνες που κατά καιρούς έχουν γίνει σε επισκέπτες του νησιού μας, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των αδέσποτων. Είναι κρίμα για τα ίδια τα ζώα που υποφέρουν, για τον πολιτισμό μας αλλά και για την εικόνα της πόλης μας στα μάτια των τουριστών. Πιστεύουμε ότι οι μικροί πολίτες - μαθητές, συμβάλλουν σε  μεγάλο βαθμό στο φαινόμενο αυτό. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι σε αυτή την ηλικία θέλουμε να αποκτήσουμε ζωάκι. Είτε επειδή πραγματικά το αγαπούμε είτε ζηλεύοντας το συμμαθητή μας που έχει ήδη. Πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια. Είναι ζωντανά πλάσματα τα οποία χρειάζονται μεγάλη φροντίδα. Στη σύγχρονη εποχή, με τις μεγάλες απαιτήσεις σε χρόνο και μελέτη, με τα φροντιστήρια, το πιάνο και τις διάφορες άλλες δραστηριότητες των παιδιών το να φροντίσουμε ένα ζώο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Έτσι μεγάλο μέρος αυτών καταλήγει στο δρόμο ή υποφέρει κλεισμένο σε κάποιο αφιλόξενο σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν, πριν πάρουμε κάποιο ζώο να είμαστε έτοιμοι, εμείς και όλα τα μέλη της οικογένειας, να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του νέου μέλους. Να μην ξεχάσουμε να προβούμε σε στείρωση  του ζώου μας για να μη δημιουργηθούν αδέσποτα και να του βάλουμε τσιπ αναγνώρισης για να το βρούμε ευκολότερ σε περίπτωση που χαθεί. Θα πρέπει λοιπόν, αν αποφασίσουμε να πάρουμε κάποιο ζώο, πρώτα να επισκεφθούμε το κυνοκομείο και να δώσουμε μια ευκαιρία στα ζώα αυτά. 
Το πρόβλημα με τα αδέσποτα, είναι πρόβλημα της πόλης μας, άρα πρόβλημα όλων μας. Εμείς λοιπόν αποφασίσαμε να γίνουμε ανάδοχοι ενός σκύλου, του Λίνου, τον οποίο θα φροντίζουμε για ολόκληρο το σχολικό έτος. Η τάξη μας λοιπόν, αφού υπογράψει το έγγραφο της αναδοχής, θα το αναρτήσει στην τάξη μαζί με τη φωτογραφία του Λίνου. Μια φορά το μήμα θα αγοράζουμε την τροφή του Λίνου και θα τον επισκεπτόμαστε. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε μέσω του ιστολογίου μας ,να βοηθήσουμε να βρεθεί μια ζεστή στέγη, μια οικογένεια που θα τον υιοθετήσει. Παρακάτω είναι η φωτογραφία του Λίνου.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για την ωραία ιδέα σας να επισκεφθείτε το κυνοκομείο. Έρχομαι στη Ρόδο τα τελευταία χρόνια για διακοπές και πραγματικά η εικόνα των αδέσποτων προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις στον επισκέπτη. Σωστά λέτε πως τα κατοικίδια πρέπει να τα φροντίζουμε γιατί είναι σα να προσθέτουμε κάποιο μέλος στην οικογένειά μας.Χαιρετίσματα από τον Καναδά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή