Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
Η πρώτη μου δημοσίευση!!!!!!!
Γεια σας. Είμαι η Γεωργία Καμοίση. Είμαι 10 χρονών. Μου αρέσει να παίζω με τη Λούση (το σκυλάκι στη φωτογραφία), παιχνίδια στον υπολογιστή, να ψάχνω πληροφορίες, να διαβάζω, να βλέπω τηλεόραση, να παίζω μπάσκετ και άλλα πολλά. Για χόμπι πηγαίνω στο μπάσκετ, στο χορό, παίζω πιάνο και μαθαίνω αγγλικά.
Το σκυλάκι στη διπλανή φωτογραφία το λένε Λούση. Είναι ενός έτους. Αν ήταν άνθρωπος θα ήταν 6 χρονών. Της αρέσει περισσότερο να τρώει κονσέρβα. Τα τρώει όμως όλα. Της αρέσει να παίζει με τρελόμπαλες και να της πετάμε ξύλα. Τελευταία, άρχισε να σκάβει και να κυνηγάει γάτες. Είναι ζηλιάρα, χαδιάρα, παιχνιδιάρα και γαβγίζει πολύ. Όταν θέλει να παίξει, να πάει βόλτα, να φάει ή να πιεί νερό έρχεται και μας γρατζουνάει. Το πρωί έρχεται και ξαπλώνει στο κρεβάτι μου.
Αυτή ήταν η πρώτη μου ανάρτηση για να με βοηθήσει να γίνω μια μικρή δημοσιογράφος.
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
Ανακύκλωση. Δώστε τους μια δεύτερη ευκαιρία.
Χρειαστήκαμε κιβώτια αποθήκευσης για να τοποθετήσουμε διάφορα υλικά της τάξης μας. Μετά από έρευνα αγοράς, βρήκαμε πλαστικά κιβώτια που κόστιζαν ακριβά. Τελικά ανακαλύψαμε σχεδόν τα ίδια χωρίς να πληρώσουμε χρήματα. Φανταστείτε πού; Στα σκουπίδια της λαϊκής. Είναι πλαστικά κιβώτια μεταφοράς φρούτων, μιας χρήσης, τα οποία θα είχαν καταλήξει στη χωματερή ή σε κάποιο χώρο υγειονομικής ταφής Χ.Υ.Τ.Α. Τους δώσαμε λοιπόν μια δεύτερη ευκαιρία. Προτείνουμε σε όποιο σχολείο, ή ιδιώτη χρειάζεται πλαστικά κιβώτια αποθήκευσης, να επισκεφθεί μια λαϊκή αγορά όταν τελειώνει, πριν περάσουν τα απορριμματοφόρα του δήμου και πάρουν τα σκουπίδια. Αφού λοιπόν τα μεταφέραμε, στο σχολείο, ζητήσαμε από την καθαρίστρια να τα καθαρίσει σχολαστικά. Στη συνέχεια θα κολλήσουμε πάνω τους ετικέτες, θα τοποθετήσουμε τα πράγματά μας μέσα , θα τα φωτογραφίσουμε και θα σας τα δείξουμε! (Οι μαθητές όλης της τάξης)
Στα σκουπίδια της λαϊκής αγοράς της Ρόδου. Δεκάδες πλαστικά κιβώτια θα καταλήξουν στο χώρο υγειονομικής ταφής ΧΥΤΑ (στην εικόνα αριστερά).
Τα πλαστικά κιβώτια που φέραμε στο σχολείο, λίγο πριν τα καθαρίσει η καθαρίστρια του σχολείου (στην εικόνα αριστερά).
Πρόταση επίσκεψης σε σταθμό παραγωγής ρεύματος και αιολικό πάρκο.
Αγαπητοί μαθητές,
επισύναψα σε ένα μήνυμα, που σας απέστειλα στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, μια ενδεικτική αίτηση σε έγγραφο Word. Το πενταμελές της τάξης πρέπει να την επεξεργαστεί και να τη συμπληρώσει. Αύριο θα ήθελα να το προσκομίσει ο πρόεδρος της τάξης στο δάσκαλο και αυτός με τη σειρά του, αν συμφωνεί, να το παραπέμψει στο διευθυντή του σχολείου για έγκριση. Συζητήσαμε ότι την 12η Οκτωβρίου ημέρα Τρίτη, θέλετε να επισκεφθούμε το σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σορωνή Ρόδου. Στη συνέχεια ζητήσατε να επισκεφθούμε πάρκο αιολικής ενέργειας στην κορυφή του όρους Αττάβυρος. Τέλος για να έχει και ψυχαγωγικό χαρακτήρα μου ζητήσατε και ορειβασία. Έτσι, προτείνω, το λεωφορείο να σταματήσει ένα χιλιόμετρο πριν την κορυφή και να συνεχίσουμε με τα πόδια. Περιμένω ολοκληρωμένη την πρότασή σας, με λίγα λόγια και να φαίνονται ξεκάθαρα ο σκοπός και οι στόχοι της πρότασής σας αυτής.
Φιλικά ο δάσκαλός σας
Γιώργος Παπαδόπουλος
Χειρόμυλος, νερόμυλος, ανεμόμυλος
Εγώ έψαξα στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μηχανή αναζήτησης το google, βρήκα τρεις φωτογραφίες που δείχνουν, ένα χειρόμυλο, ένα νερόμυλο και τρεις ανεμόμυλους. Παρατηρούμε ότι στο χειρόμυλο, έχει σαν κουτάλι και γυρίζει γύρω γύρω, για να φτιάξει αλεύρι. Στο κέντρο του χειρόμυλου υπάρχει μια τρυπούλα, όπου εκεί πέρα, βάζουν το σιτάρι για να το αλέσουν και να το κάνουν αλεύρι. Στη δεύτερη εικόνα βλέπουμε, έναν νερόμυλο, ο οποίος έχει ένα πράγμα σαν ρόδα, όπου εκεί πάει το νερό και γυρίζει για να δώσει κίνηση στις μυλόπετρες και να αλέσει το σιτάρι. Στην τρίτη εικόνα βλέπουμε τρεις ανεμόμυλους οι οποίοι βρίσκονται στη Ρόδο. Στο Μαντράκι. Αυτοί οι ανεμόμυλοι γυρίζουν με τη βοήθεια του ανέμου, ο οποίος με τη σειρά του μεταφέρει την κίνηση στις μυλόπετρες που έχει μέσα και έτσι φτιάχνεται το αλεύρι.
Πέτρινος χειρόμυλος
Ζήτησα να μάθω τί είναι οι μυλόπετρες. Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι οι μυλόπετρες είναι πέτρες στρογγυλές που τις γυρίζεις με το χέρι ή με τη βοήθεια του ανέμου και έτσι κινούνται και αλέθουν το σιτάρι ή το καλαμπόκι ή κριθάρι κλπ. και φτιάχνουν διάφορα είδη αλευριού όπως το σιτάλευρο, το καλαμποκάλευρο, το ρυζάλευρο κλπ.
Λειτουργία ανεμογεννήτριας
Κάποιος συμμαθητής, ρώτησε τον κύριό μας, πώς λειτουργεί η ανεμογεννήτρια. Μου ανατέθηκε να ψάξω στο διαδίκτυο να βρω ένα βίντεο που να δείχνει τη λειτουρία της ανεμογεννήτριας. Έψαξα σε μηχανή αναζήτησης στα ελληνικά και δε βρήκα πολλά. Μετέφρασα τη λέξη στα αγγλικά και βρήκα πολλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτό είναι καλό για να καταλάβουμε όλοι πώς λειτουργει.
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010
Σας ευχαριστούμε!
Αγαπητοί μας αναγνώστες. Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε το ιστολόγιο των μαθητών της τάξης μας και τα καλά σας λόγια στα σχόλια που αφήνετε. Λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και να βελτιωνόμαστε διαρκώς. Θα ήθελα να μας συγχωρήσετε τυχόν ορθογραφικά λάθη, ή άστοχες αναρτήσεις. Οι μαθητές, για πρώτη τους φορά χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες και ταυτόχρονα καλούνται να παράγουν γραπτό λόγο απευθυνόμενοι σε τόσο μεγάλο κοινό. Οι πρώτες μας αναρτήσεις λοιπόν θα είναι απλές, σύντομες και στόχο θα έχουν την εξοικείωση με το εργαλείο. Βοηθήστε τους μικρούς αυτούς δημοσιογράφους να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Έτσι σε λίγες βδομάδες, που θα τους δοθεί κωδικός πρόσβασης, θα μπορούν να αναρτούν δημοσιεύσεις χωρίς τη βοήθεια μου.
Ο δάσκαλος της τάξης Γιώργος Παπαδόπουλος.
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Κατασκευή Χρονογραμμής
Κατασκευάσαμε όλοι μαζί μια χρονογραμμή. Την αναρτήσαμε πάνω από τον πίνακα της τάξης μας. Θα τη χωρίσουμε σε χρονικές περιόδους. Πάνω σε αυτή θα βρούμε το έτος των γενεθλίων μας και θα βάλουμε την ομαδική μας φωτογραφία. Είμαστε πολύ τυχεροί. Γενηθήκαμε το 2.000 μ.Χ. Έτσι μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα το σημείο στη χρονογραμμή. Στη συνέχεια σημειώνουμε το σημείο όπου θεωρούμε ότι ο Χριστός γεννήθηκε, δηλαδή το 0 (μηδέν). Κάθε φορά που μαθαίνουμε για ένα ιστορικό γεγονός, θα βλέπουμε τη χρονογραμμή, θα βρίσκουμε σε ποια χρονική περίοδο αναφερόμαστε και στο σημείο εκείνο θα βάζουμε μια φωτογραφία ή έναν τίτλο για να γνωρίζουμε πότε έγινε το γεγονός αυτό. Έτσι θα μπορούμε να υπολογίσουμε πόσα περίπου χρόνια έχουν περάσει από τότε μέχρι σήμερα ή πόσα χρόνια μεσολάβησαν μεταξύ κάποιων γεγονότων. Μόλις την ολοκληρώσουμε θα σας πούμε αν καταφέραμε να δουλεύουμε εύκολα πάνω σ' αυτή. Παρακάτω είμαστε εμείς την ώρα της κατασκευής.
Στην επάνω φωτογραφία: Παναγιώτης, Αντωνία, ΆγγελοςΣτη μεσαία φωτογραφία: Μανώλης, Γεωργία, Παναγιώτης, Δημήτρης.
Στην κάτω φωτογραφία: Βασιλική και Μάγδα.
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Εκλογές της τάξης μας
Στις εκλογές που έγιναν πριν λίγες μέρες στην τάξη μας, εκλέχτηκαν οι παρακάτω:
Δημήτρης
Γεωργία
Μάγδα
Τζαν
Βασιλική
Το πενταμελές θα συνεδριάσει και θα προτείνει στο δάσκαλό μας, επισκέψεις και δράσεις, ώστε να τις εντάξει στον ετήσιο προγραματισμό της τάξης. (την ανάρτηση επιμελήθηκε το πενταμελές της τάξης).
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010
Έξυπνοι χρήστες του Διαδικτύου
1. Είναι ευγενικοί και δεν πειράζουν τους άλλους.
2. Βγαίνουν από τις διαδικτυακές τοποθεσίες με
ακατάλληλο περιεχόμενο.
3. Διατηρούν μυστικό τον κωδικό πρόσβασης που
χρησιμοποιούν.
4. Ενημερώνουν τους γονείς τους για οποιοδήποτε πρόβλημα
και ζητούν τη βοήθειά τους.
5. Ανακαλύπτουν διασκεδαστικές διαδικτυακές τοποθεσίες και τις μοιράζονται με τους φίλους τους.6. Γνωρίζουν ότι είναι εύκολο να τους κοροϊδέψει κάποιος στο διαδίκτυο και δεν δίνουν ποτέ το αληθινό τους όνομα, τη διεύθυνση ή το τηλέφωνό τους.
πηγή: http://www.e-yliko.gr/htmls/Safety/getsafe/pupil.htm
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010
Αποκτήσαμε όλοι email
Κάποιοι είχαμε ήδη. Άλλοι αποκτήσαμε για πρώτη φορά διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως και να 'χει είμαστε χαρούμενοι που θα επικοινωνούμε, θα ανταλλάσουμε πληροφορίες, θα απευθύνουμε ερωτήσεις ή προτάσεις στο δάσκαλό μας. Ακόμα και σχολικές εργασίες και απαντήσεις θα μπορούμε να στέλνουμε.
Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010
Καλή σχολική χρονιά!
Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. Θέλοντας να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, αποφασίσαμε να δράσουμε, ενσωματώνοντας τις νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία και όχι μόνο.
Δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο για να αναρτούμε φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα από τις δραστηριότητες, τις επισκέψεις, και γενικότερα από τη σχολική μας ζωή.
Ένα ψηφιακό άλμπουμ, το οποίο θα είναι μετά από χρόνια ένα όμορφο ενθύμιο για μας, ανοιχτό στους γονείς, τους συμμαθητές μας, αλλά και όποιον άλλο θέλει να το επισκεφθεί και να αφήσει το σχόλιό του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)