Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Ετήσιος απολογισμός της τάξης μας.

Παρουσιάζουμε τον ετήσιο απολογισμό της τάξης μας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας στην αρχή της χρονιάς επιτύχαμε την πλειονότητα των στόχων μας μέσα από τις δράσεις, τις επισκέψεις, τις έρευνες και τη συμμετοχή μας σε προγράμματα, διαγωνισμούς και συνεργασίες, σε τοπικό, κρατικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

         1. Επιτύχαμε την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία. (τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας). Οι μαθητές πέρα από την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία που εμπλούτισε το μάθημα με χιλιάδες βίντεο, εικόνες  και πληροφορίες από το διαδίκτυο,  απέκτησαν και ικανότητες χειρισμού των μέσων. Έτσι εκπαιδεύτηκαν παράλληλα στη χρήση email, τη δημιουργία εγγράφων και παρουσιάσεων αλλά και συνεργατικών εργαλείων σε μορφή cloud computing για την εξ αποστάσεως συνεργασία σε σύγχρονο και ασύγχρονο περιβάλλον. Έμαθαν τον τρόπο έρευνας στο διαδίκτυο, τους κινδύνους, τη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων και βίντεο και τη χρήση τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
         2. Δημιουργήσαμε ένα συγχρονο περιβάλλον. Ανακαινίσαμε την τάξη μας και την εξοπλίσαμε με πέντε φορητούς υπολογιστές και διαδραστικό πίνακα, γραφεία συνεδριακά, στερεοφωνικό και εκτυπωτή.
         3. Δημιουργήσαμε το ιστολόγιο που λειτούργησε ως πίνακας ανακοινώσεων των δράσεων, των επισκέψεων, των ερευνών μας και το οποίο θα είναι και ζωντανό λεύκωμα της τάξης μας.
         4. Οι επισκέψεις που υλοποιήσαμε: Αιολικό πάρκο, ΔΕΗ, Γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΓΑΛ, στο Νομάρχη, στη ΡΟΔΑ, στο δημοτικό κοινοκομείο, στη βιβλιοθήκη της Ρόδου, άνοιξαν την τάξη μας στην τοπική κοινωνία και μας έφεραν σε επαφή με φορείς και παραγωγικές μονάδες αλλά και με χρονίζοντα τοπικά προβλήματα στα οποία οι μαθητές (αυριανοί πολίτες) πρότειναν λύσεις.
        5. Υλοποιήσαμε με τη βοήθεια των γονέων και συμμετείχαμε σε σεμινάριο κινηματογράφου που λειτούργησε κάθε Σάββατο και το οποίο οδήγησε στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους από τους μαθητές και η οποία θα διαγωνιστεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό cine zizanio τον Οκτώβριο.
        6. Συμμετείχαμε σε πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού.
        7. Συμμετείχαμε σε πανελλήνιο διαγωνισμό μαθηματικών και αποσπάσαμε δύο βραβεία. (Οι μαθήτριες Βασιλική και Γεωργία).
        8. Συμμετείχαμε στον πανελλήνιο διαγωνισμό αειφόρου σχολείου και κατακτήσαμε την 9η θέση πανελληνίως.
        9. Συμμετείχαμε σε διαγωνισμό ζωγραφικής.
      10. Συνεργαστήκαμε με δυο σχολεία της ομογένειας, πρόγραμμα "sister classes" του Πανεπιστημίου Αγαίου χρησιμοποιώντας την επικοινωνία με βίντεο και κάναμε εξάσκηση στην Αγγλική γλώσσα.
      11. Συμμετείχαμε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-twinning και συνεργαστήκαμε με σχολεία της Τουρκίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Λετονίας και Ρουμανίας.
     12. Καλέσαμε ειδικούς οι οποίοι μας ενημέρωσαν σε θέματα που απασχολούσαν τα μαθήματά μας. οδοντίατρος, διατροφολόγος, ζωγράφος, δημοσιογράφος.
     13. Υλοποιήσαμε σχολικές γιορτές στις οποίες οι ίδιοι οι μαθητές ερεύνησαν και παρουσίασαν με τη βοήθεια της τεχνολογίας την εργασία τους.
     14. Δημιουργήσαμε τοιχογραφία στο διάδρομο του σχολείου με θέμα τον κύκλο του νερού.
     15. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς βιντεοσκόπησαν και δημούργησαν βίντεο με πειράματα της Φυσικής για να μπορούν να τα επισκέπτονται και άλλοι μαθητές από άλλα σχολεία.

1 σχόλιο:

  1. Είναι πολύ σημαντικά όλα όσα κατακτήσατε κατά τη διάρκεια της σχολικής σας χρονιάς! Είμαι δασκάλα Ε' Δημοτικού, σας βρήκα μέσα από κάποια τυχαία αναζήτηση (ήμουν πολύ τυχερή που πέτυχα τη σελίδα σας!), σας διαβάζω εδώ και κάποιους μήνες και θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου! Μπράβο σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή