Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

CN Tower

Ενα τουριστικο χτιριο που πρεπι να δεις στο Τοροντο ειναι το CN Tower.  Το CN Tower ειναι 553,33 μετρα στο υψος, και ειναι στο κεντρο του Τοροντο.  Το CN Tower ειναι το δευτερο ψυλοτερο χτιριο σε ολο το κοσμο.  Το 1995 το CN Tower ηταν ενα απο τa wonders του μοντερνο κοσμο.  Αστραπη χτυπαη το CN Tower περιπου 75 φορες το χρονο.


 Το χτησιμο αρχισε στην εκτη του Φεβρουαριο, 1973.  Το χτησιμο τελιοσε το Ιουνιο, 1976 και ανοιξε για επισκεψι για το κοσμο στην 26 του Ιουνιο, 1976.  1,537 χτιστες εφτιαξαν το χτιριο αυτο και δουλεβανε εικοσι τεσσερες ωρες την ημερα και μπεντε μερες την εβδομαδα.  Εχει 1,776 σκαλοπατια που μπορις να ανεβεις.  Καθε χρονο κοσμος ανεβενι τα σκαλοπατια για φιλανθρωπια.
 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο σου, Ευαγγελία! Και μιας που μίλησες για θαύματα του μοντέρνου κόσμου, ίσως έχεις ακούσει για τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Μάλιστα, ένα απ' αυτά βρισκόταν στη Ρόδο. Πρόκειται για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα γιγάντιο άγαλμα που φημολογείται ότι στόλιζε το λιμάνι της, στο Μαντράκι. Χτίστηκε κατά τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα προς τιμή του θεού Ήλιου, προστάτη των Ροδίων για να γιορτάσουν τη νίκη τους επί του Δημήτριου του Πολιορκητή. Το "θαύμα" αυτό φιλοτέχνησε ο αρχιτέκτονας Χάρης. Ήταν φτιαγμένο από ορείχαλκο, έφτανε σε ύψος τα 33 μέτρα (για εκείνη την εποχή ήταν πράγματι ένα θαύμα αυτό το ύψος!!!) κι η κατασκευή του διήρκησε 12 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή