Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το Θεατρο Νεφελι
Το θεατρο Νεφελι αρχισε το 1990. Ειναι στην Ελληνικη κοινοτητα του Τοροντο εδω και 20 χρονια. Καθε χρονο κανουνε θεατρικες παραστασεις τον Ιανουαριο και τον Φεβρουαριο. Πολλες φορες πηγαινουν και σε αλλα μερι του Καναδα και της Αμερικης και της Ελλαδας. Εχουνε νικησει πολλα βραβεια παγκωσμιος για τον χορο και για το θεατρο. Εγω ειμαι στο Νεφελι για 4 χρωνια τωρα και μου αρεσει παρα πολλη. Παιρνουνε παιδια απο οτι ηλικια και εχει μικρους και μεγαλους μαζι. Μεχρι τωρα μου αρεσει πολλη και θα συνεχισω στο Νεφελι.

3 σχόλια:

  1. Δημήτρη, χαίρομαι που σου αρέσει το θέατρο. Το θέατρο όπως το ξέρουμε και το απολαμβάνουμε σήμερα γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, στις αγροτικές γιορτές προς τιμή του θεού Διονύσου. Τότε είχε τη μορφή "του αρχαίου ελληνικού θεάτρου". Κατά τη διάρκεια του χρυσού αιώνα του Περικλή (5ος π.Χ), με την αθηναϊκή δημοκρατία, το θέατρο έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα καλλιτεχνικής έκφρασης. Τότε τους ρόλους τους έπαιζαν μόνο άντρες φορώντας μάσκες. Οι παραστάσεις που γυρίζονταν ήταν τραγωδίες (με κορυφαίους δραματικούς ποιητές τον Αισχύλο, τον Ευριπίδη και τον Σοφοκλή), κωμωδίες (Αριστοφάνης) και σατιρικά δράματα. Σημαντικό ρόλο τότε έπαιζε και η παρουσία του χορού.
    Το θέατρο αυτό επηρεάσε και διαμόρφωσε το παγκόσμιο θέατρο όπως το ξέρουμε σήμερα. Ωστόσο, ο σύγχρονος πολιτισμός ποτέ δεν ξέχασε τους κορυφαίους εκφραστές του. Τα έργα του Αισχύλου, του Ευριπίδη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη, κ.ά, θεωρούνται κλασικά, συγκινούν και ψυχ-αγωγούν κόσμο ακόμα και σήμερα λόγω των διαχρονικών και πανανθρώπινων αληθειών τους, αποτελώντας μία προίκα όλης της ανθρωπότητας.
    Έχει τύχει εσύ ποτέ να παρακολουθήσεις κάποια παράσταση στο Ηρώδειο ή την Επίδαυρο;
    Στο θέατρο Νεφέλη ποια παράσταση ανεβάζετε αυτό το Φλεβάρη; Εσύ ποιό ρόλο παίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει τυχει να δω παρασταση στην Επιδαυρο οταν ειμουν μικρος με τους γονεις μου και με τον αδερφο μου. Δεν θημαμαι ποια παρασταση ειδαμε. Φετος το θεατρο Νεφελι ανεβασε το εργο "Η Ελλαδα Δεν Ειναι Μονο Φραππε". Εγω επαιξα ενα παιδι στην ταξη που λεγονταν Δημητρης. Επρεπε να παιξω ενα παιδι που ζουσε στο 1821 και καθως εφευγε απο το Κρυφο Σχολειο το βραδι τον αρπαζει ενας Τουρκος και τον σκοτωνει.
    Το εργο ειταν για μερικα παιδια σε ενα Ελληνικο σχολειο και ο καθενας επρεπε να παρουσιασει κατι διαφορετικο για την Ελλαδα.

    Δημητρης Μανικας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ενδιαφέρουσα η παράσταση και ο τίτλος σε ιντριγκάρει. Αξιόλογο επίσης ότι παρουσιάζει την ιστορία της Ελλάδας μέσα από την Επανάσταση του '21. Καλή συνέχεια λοιπόν στο Νεφέλη! Και εύχομαι όταν ξαναέρθεις στην Ελλάδα να παρακολουθήσεις μία παράσταση στην Επίδαυρο και να μας μιλήσεις τότε για αυτό. Είναι μοναδική εμπειρία, όπως κάθε θέατρο βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή