Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Τα πουλια στο χιόνι...


Τίτλος.Τα πουλια στο χιόνι...
Συγγραφέας: Τούλα Τίγκα
Πού απευθύνεται: Στα παιδιά και στους νέους
Θέμα:Δύο ομάδες παιδιών,αγάπες προς ζώα και μια καινούρια κοπέλα
Σκοπός του συγγραφέα:Να μάθουμε κι εμείς να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας, να αγαπάμε τα ζώα και να παίρνουμε στην παρέα μας τα καινούρια παιδιά.
Ήρωες:
Κωσταντίνος,Θάνος,Μπρίγκιτε,Θεοδώρα,Αντρέας,Σωκράτης, Άγγελος, Λευτέρης και Μπράνκο
Είδος βιβλίου και κειμένου:Σύχρονη λογοτεχνία,αφηγιματικό κείμενο για παιδιά και νέους.
Λίγα λόγια για το έργο: Σε μία τριώροφη πολυκατοικία που είχε φτιάξει ο παππούς, ο άντρας της γιαγιας Κατίνας ζούσαν αυτοί και τα τρία εγγόνια τους ο Θάνος , ο Κωσταντίνος και η Θεοδώρα. Ο Θάνος πάει στην τρίτη τάξη μαζί με τον καλλητό του τον Σωκράτη και έχουν κάνει μια ομάδα (ένα γρουπ) που το ονόμασαν < Τα Σπουργίτια>. Ο αφελφός του ο Κωσταντίνος πάει πρώτη γυμνασιού μαζί με την ξαδέλφη τους την Θεοδώρα. Ο Κωσταντίνος έχει και αυτός μια ομάδα ( ένα γκρουπ) μαζί με τον Λευτέρη, τον Μπράνκο, τον Άγγελο και τον Αντρέα που που πάνε στην ίδια τάξη μόνο που ο Αντρέας έχει χάσει χρονιές και είναι στην πρώτη γυμνασιού. Το γκρουπ τους το ονόμασαν <Οι Γλάροι>. Στο μεταξύ ο Σωκράτης είναι αδελφός του Άγγελου. Μια μέρα ήρθε στην γειτονιά του Θάνου, του Κωσταντίνου και της Θεοδώρας μία καινούρια κοπέλα που το όνομά της ήταν Μπρίγκιτε και ήρθε από την Γερμανία. Κάποια μέρα από αυτές άρχισε να χιονίζει και τα σχολεία είχαν κλείσει από το πολύ χιόνι. Ο Θάνος κοιτούσε προσεκτικά το μπαλκόνι τους και είδε πως ένα πουλάκι είχε έρθει και αμέσως κατάλαβε πως πεινούσε. Πήρε λίγο ψωμάκι και του το έδωσε και αφού το έφαγε , ο Θάνος είδε πως κάτι είχε γράψει πάνω στο χιόνι και το είπε στον Κωσταντίνο και
κατόπιν το είπαν και σε όλους τους άλλους. Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι έγραφε και ρωτούσαν θείους, μπαμπάδες, θείες και μαμάδες μα τίποτα. Κανείς δεν ήξερε μέχρι που στο τέλος είχαν δέθει πολύ τα παιδιά και στο γκρουπ των Γλάρων έβαλαν και την Μπρίγκιτε και την Θεοδώρα και όλοι ο καθένας μόνος του έγραψαν μια έκθεση για το τι μπορεί να έγραφε το Πουλι-Χωρίς-Όνομα αλλά όλοι έμειναν με απορίες γιατί ο καθένας πήστευε άλλα πράγματα από τον άλλον.
Τι μου έκανε εντύπωση:Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ασχολήθηκαν πολύ για ένα τέτοιο θέμα και που δέθηκαν πολύ ο ένας με τον άλλα από αυτό.

2 σχόλια:

  1. θα παρακαλουσα να ειχε και τα θεματα που πραγματευονταν (ο/η)συγγραφεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναιιιιι μηπως μπορει να απαντησει κανεις τι πραγματευεται η συγγραφεας?? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή